Mindfulness–ohjaajakoulutukset

Omakohtainen kokemus mindfulness-prosessista ja henkilökohtainen harjoittaminen on ohjaamisen perusta. Ohjaajakoulutus keskittyy mindfulness-ohjaajan ammatillisiin taitoihin ja tietopohjaan sekä omaan ohjaajuuten kasvuun. Ohjaajakoulutuksen hyväksytysti suorittaneet pystyvät käyttämään mindfulnessia omassa työssään tuloksekkaasti ja voivat ohjata mindfulness-kursseja kouluttajatahon materiaaleja käyttäen.

Kurssimme pohjautuvat Jon Kabat-Zinnin kehittämään MBSR-menetelmään ja hyödyntävät tutkittuja menetelmiä. Erityisenä piirteenä kursseissa on lisäksi positiivisen psykologian tutkimustulosten hyödyntäminen sekä ratkaisukeskeinen näkökulma. Ratkaisukeskeisyys on voimavarakeskeinen ja myönteinen ajattelu- ja työtapa, joka luo arvostavaa vuorovaikutusta, uteliaisuutta ja ei-tietämisen -tilassa olemista, ja tukee siten hyvin mindfulness-asennetta. Mindfulness–asenteen vahvistuessa myönteiset tunteet ja luovempi ajattelu saavat lisää tilaa, elämän mielekkyys ja energisyys kasvavat.

Ohjaajakoulutus soveltuu ensisijaisesti sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, joilla on kokemusta asiakas-/ ihmissuhdetyöstä ja ryhmien kanssa toimimisesta sekä omaa tietoisen läsnäolon harjoittelua ja siinä harjaantumista mielellään vähintään vuosi.

Koulutuksen vastuutiimi:  Leena Rasanen, Mari Juote, Aleksi Litovaara, Anneli Litovaara. Kolme ensimmäistä toimivat pääosin kouluttajina. Mukana mahdollisesti myös vierailevia asiantuntijoita.

Kysy lisää! Tiedustelut Leena Rasanen, leena.rasanen@taitoba.fi

Ks. myös http://taitoba.fi/mindfulness-tarjontamme/ ja http://taitoba.fi/koulutuskalenteri/

 

 

2 Responses to “Ohjaajakoulutus”

  • admin:

    Hei, koulutamme Etelä-Pohjanmaan opistossa mindfulness tunnetaitovalmentajia, joka on hieman tiiviimpi kokonaisuus kuin ohjaajakoulutus. Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2013. Ystt. Taina Laane

  • admin:

    Hei, tietääkseni Rovaniemellä ei ole ammatillista koulutusta, lähin on Etelä-Pohjanmaan opistossa. Oulusta voisi löytyä muiden kouluttajien kursseja. t. Taina Laane

Jätä kommentti

Kurssikalenteri
Seuraava mindfulness-intensiivikurssi, TaitoBa House Tutustu
Lue läsnäolovinkit blogista!
Mieli-lehden artikkeli
Mielenrauhaa mindfulnessista. Lataa artikkeli tästä pdf-muodossa