Viikon harjoitus: puhu vähemmän

Tervetuloa harjoittelemaan Mindfulsolutionsin Viikon harjoituksia. Julkaisemme joka viikko elo-syyskuun ajan uuden harjoituksen, joka johdattaa sinua kohti läsnäolon taitoa. Ensimmäinen harjoitus auttaa sinua kuulemaan läheisiäsi ja työkavereitasi paremmin. Harjoittele näin:

– Huomaa arkisissa kohtaamisissa, että vaikka hetki tuntuu rutiininomaiselta, on se oikeastaan ainutlaatuinen – samanlaista hetkeä ei tule enää koskaan. Anna arvoa tälle ainutlaatuiselle kohtaamiselle.

– Voit ehkä huomata myös, että et voi milloinkaan tietää täysin varmasti, näetkö tätä henkilöä enää uudestaan – tämänkin tosiasian huomaaminen voi lisätä tilanteen arvokkuutta.

– Voit  myös katsoa tarkemmin ihmistä, jonka kanssa keskustelet. Huomaa hänen ilmeensä, kehon asentonsa, huomaa vaikka silmien väri.

– Yritä nähdä ja kuulla kumppanisi sanojen taakse, vaikka aihe ei kiinnostaisikaan – huomaa hänen innostuksensa tai vaikkapa huolensa.

– Kokeile, miltä tuntuisi olla kommentoimatta tai keskeyttämättä toisen puhetta. Voitko antaa hänen mielipiteidensä vain olla sellaisina kuin ne ovat?

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Kurssikalenteri
Seuraava mindfulness-intensiivikurssi, TaitoBa House Tutustu
Lue läsnäolovinkit blogista!
Mieli-lehden artikkeli
Mielenrauhaa mindfulnessista. Lataa artikkeli tästä pdf-muodossa