Viikon harjoitus: pysähdy juuri nyt

Kykenetkö pysähtymään elämässäsi hetkeksi? Voisiko se olla tämä hetki? Mitä tapahtuisi, jos tekisit niin? Lue ensin alla oleva harjoitus ja kokeile sen jälkeen:

Tarkkaile tätä hetkeä ilman, että yrität muuttaa sitä mitenkään. Jos huomaat arvostelevasi tätä tilannetta tai itseäsi, niin päästä ajatuksesta irti. Mitä huomaat? Miltä kehossasi tuntuu juuri nyt? Mitä näet ympärilläsi? Mitä kuulet? Herkisty tälle hetkelle. Pysyttele olotilassa 10, 20, 30 sekuntia. Muuttuiko olosi tämän pienen harjoituksen myötä?

Ole päättäväinen ja valitse nyt milloin pysähdyt arjessasi pieneksi hetkeksi esim. työpöydän äärellä, palaverissa, tulostetta hakiessasi, ruoan ääressä, kohdatessasi työkaverisi tai lähimpiä ihmisiäsi, liikuntaa harrastaessasi. Tee päätös nyt ja toteuta pientä harjoitusta joka päivä viikon ajan valitsemassasi arjen tilanteessa.

 

 

Jätä kommentti

Kurssikalenteri
Seuraava mindfulness-intensiivikurssi, TaitoBa House Tutustu
Lue läsnäolovinkit blogista!
Mieli-lehden artikkeli
Mielenrauhaa mindfulnessista. Lataa artikkeli tästä pdf-muodossa